UNIVERSITATEA TEHNICĂ “GHEORGHE ASACHI” DIN IAȘI, FACULTATEA DE INGINERIE CHIMICĂ ȘI PROTECȚIA MEDIULUI
BIOAMB
Bridge Grant
Maculatura conţine o gamă largă de impurităţi şi este infestată microbian. Deasemenea, fibrele celulozice din maculatură sunt degradate, iar hârtia rezultată are caracteristici de rezistenţă inferioare celei obţinute din fibre celulozice din lemn. O parte dintre impurităţi şi din încărcătura microbiană se transmite hârtiei fabricate şi, implicit, ambalajelor. Din acest motiv, ambalajele pe bază de maculatură nu pot fi folosite pentru ambalarea unei game largi de produse alimentare, conform regulamentului CE nr. 1935/2004 . Sunt acceptate doar amblajele produse pe bază de fibre celulozice primare, obţinute din lemn sau alte resurse vegetale, aşa cum reglementează Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară -
Consecinţa utilizării maculaturii pentru obţinerea ambalajelor este limitarea severă a pieţei de desfacere a Vrancart, beneficiarii de ambalaje provenind doar din sectorul produselor nealimentare.
Necesitatea agentului economic a fost identificată ca fiind înlocuirea maculaturii cu o altă materie primă celulozică pentru fabricarea ambalajelor destinate industriei alimentare.
A1.1. Elaborarea protocolului privind transferul de cunoaştere de la coordonator la agentul economic
A1.2. Implementarea protocolului privind transferul de cunoaştere de la coordonator la agentul economic
A1.3. Stabilirea conţinutului şi metodelor pentru transferul de tehnologie
Stabilirea celui mai potrivit tip de transfer şi a metodei de capitalizare a cunoaşterii; elaborarea protocolului
Discutarea protocolului cu agentul economic şi modificarea/completarea lui; stabilirea echipei agentului economic; realizarea infrastructurii necesare transferului de cunoaştere la agentul economic
Stabilirea conţinutului proiectului tehnologic: capitole, părţi scrise, părţi desenate. Determinarea modalităţilor de transfer. Stabilirea tehnicilor de transfer de documente.